Srce više nije moje (Goran Ibrajter)

Director
Bogdan Janković
Premijera
26.02.2014.


„A SZÍVEM TÖBBÉ MÁR NEM AZ ENYÉM”

Az előadás a Vajdasági Drámaművészek Szövetsége és az Újvidéki Színház kooprodukciójában készült

 

A bemutató 2014. február 13, első repríz: február 26.

Szöveg: Goran Ibrajter

Rendező: Bogdan Janković

Játsszák: Gordana Đurđević Dimić és Miodrag Petrović

Díszlet és kosztüm: Saša Senković

Produkciós vezető: Bojana Kovačević

Goran Ibrajter:

„Meliha és Milorad története két olyan ember drámája, akik elkallódva tengődnek az események, az élet, a világ zugaiban. A kis történetek, meg a nagy történelem összeütközése ez a dráma. A nagy összeütközések kimenetelét előre lehet tudni – a kicsik pedig rendszerint vesztesek – a könyvek nem jegyzik sorsuk alakulását, érzéseiket, könnyeiket, nevetésüket.

A szívem többé már nem az enyém produkcó kísérlet arra, hogy az egyszerű, a történelem taposómalmában őrlődő emberek életét legalább ily módon megmentsük a feledéstől.”

Bogdan Janković:

„A szívem már többé nem az enyém című dráma mindenekelőtt azzal foglalkozik, hogy egy jelentős történelmi esemény,  húsz évvel annak elmúlta után milyen hatással van az egyszerű emberekre és sorsuk alakulására. Az események középpontjában egy emberpár áll, amelynek az élete éppen abban a pillanatban szakad félbe, amikor családalapítás előtt állnak, és azt várják el tőlük, hogy „sajátjaik” védelmére keljenek.

Az előadás felveti az elszalasztott esélynek, mint univerzális jelenségnek a kérdését, amely bármilyen körülmények között felmerülhet háborúban és békében egyaránt.

Partners

Follow us on Facebook