Don Quijote Second Hand

Director
Sardar Tagirovsky
Big scene
Duration
125
minutes
Premijera
02.03.2018.


Milyen anyagból vagyunk? Mint álmaink? Mi lehettünk volna, ha nem színészek leszünk, hanem megmaradunk lovagnak, úgy, mint a gyermekkor hajnalán, amikor még minden lehetséges volt és semmi nem állt utunkba? Hová lett az az aranykor és a színház megteheti-e, hogy visszahozza?

Cervantes megírta. Mi továbbálmodjuk.

 

Szereplők:

Banka Lívia
Elor Emina
Ferenc Ágota
Huszta Dániel
Krizsán Szilvia
László Judit
Mészáros Árpád
Nagyabonyi Emese, m. v.
Német Attila
Pongó Gábor
Sirmer Zoltán
Szalai Bence, m.v.

 

Zene: Katona Dávid, m.v.
Díszlet: Dobre - Kóthay Judit, m.v.
Jelmez: Lőrincz Ilona, m.v.
Filmrendező, vágó: Nagy Bianka, m.v.
Operatőr: Szentgáli Csaba, m.v.
Korrepetitor: Szalai Bence, m. v.
Fény: Varga Somogyi Bálint, Illés Attila
Hang: Bíró Tibor
Smink: Bojana Radović
Súgó, ügyelő: Bíró Alekszandra, Lovas Csilla
Fotó: Srđan Doroški

Rendező: Sardar Tagirovsky, m.v.

A Cervantes legendás regénye ihletése alapján készült Don Quijote Second Hand darab a regionális színházi csodagyerek, Sardar Tagirovsky rendezésében kerül bemutatásra. Az orosz-tatár származású (Kazánban született, Magyarországon nőtt fel, iskoláit pedig Romániában fejezte) rendező műhelymunka keretein belül igyekezett a társulattal kollektívan megalkotni a szerepeket, amelyek az előadás alapjait képezik. Tagirovsky az egyik legizgalmasabb fiatal színházi alkotó Magyarországon és Erdélyben. Előadásainak nagyon gazdag a képi világa, csodálatos zenével és hangokkal átszőve.
A Tagirovsky-féle Don Qujote nem követi pontosan a regényt, hanem a színészi játék, a színpadi képvilág, valamint a színpadi hangulat segítségével elemzik ki a donkihóteságot, mint jelenséget, a harcot a saját szélmalmaikkal.

* * *

"A Don Quijote Second Hand Sardar Tagirovsky rendezésében az Újvidéki Színházban tele van szellemmel és igazi felfrissülés a hazai repertoárok szürkeségében, főképp, ha a közönség szereti a meglepetést, a kísérletet és a kortárs művészi érzékenységet, amely egy a drámai színháztól megszokottnál sokkal bonyolutabb kommunikációs formát képvisel."

(Igor Burić, Dnevnik)

 

"A Don Quijote Second Hand játékos, vagány, bevállalós, asszociatív előadás, amit ámulva nézve mintha a saját életünk filmje (is) peregne a szemünk előtt. És megértjük, hogy a külső körülményektől függetlenül te, én, meg ők mindannyian Don Quijoték voltunk valaha."

(Jászay Tamás, Revizor)

Gallery

Partners

Follow us on Facebook