Sz. Elor Emina és Német Attila díjazott az Új Várszínházi Fesztiválon

A tegnap este befejeződött Új Várszínházi Fesztiválon ragyogó eredményt értek el az Újvidéki Színház színészei: Sz. Elor Emina Az ember ára című előadásban, Német Attila pedig az Anna Kareninában.

A zsűri – Sanja Ristić-Krajnov, színésznő,  Laslo Blašković, író és Nataša Gvozdenović, kritikus összetételében – értékelése a látottakról a következő volt:

Sz. Elor Emina hitelesen, tömör egyszerűséggel játssza Vera Kronert, és mély megformálásával új, eddig ismeretlen rétegeket tár fel előttünk Kroner karakterében.  A gyötrelem szimbólumává válik, de megnyílik előtte a halál legyőzésének útja, míg a nézőkkel szoros és közvetlen köteléket alakít ki.

A legjobb férfi főszerep díját Német Attila kapta az Újvidéki Színház Anna Karenina című előadásában Alekszej Karenin szerepéért. Német Attila Karenin-alakítása pontos, koncentrált és tiszta. Remekül tükrözi azt az embert, aki merev és hamis értékek mentén él, s játéka arra készteti a nézőket, hogy az ő útján járva tárja fel saját álláspontját és előítéleteit.

A zsűri Az ember ára és az Anna Karenina című előadásoknak is különdíjat ítélt oda a kollektív színjátszásért, mert az alkalmazott eltérő rendezői eljárások ellenére is mindkettő olyan példát mutat, amilyet ritkán láthatunk a színpadon – egy előadás, mely totális élményként jut el a közönséghez, így váltva ki a katarzist.

Partners

Follow us on Facebook