Pod istim krovom (Baitar - Zusebah)

Director
Ivana Janošev
Small stage
Duration
105
minutes
Premijera
19.02.2021.


Predstava je rađena po istoimenoj knjizi i istinitoj priči autora Amira Baitara i Heninga Zusebaha, u kojoj je kroz uporedne dnevničke zapise prikazan suživot nemačke porodice i migranta iz Sirije.
Nemac Hening je primio Sirijca Amira u svoju kuću i on postaje deo njihove porodice, a Hening i Nikol postaju njegovi nemački mama i tata. Amir, Hening i Nikol, pod tim jednim krovom vrše - kako Nikol u jednom trenutku kaže - eksperiment Amirove integracije u Nemačko društvo. Od trenutka kada Amir kroči u njihovu kuću, do trenutka kada je posle  6 meseci napusti, kako bi otišao  na univerzitet, oni se svakog trenutka trude da svojim suživotom prevaziđu sve predrasude koje imaju jedni prema drugima: kulturološke, religiozne, ideološke, pa čak i razlike u shvatanju mode, oblačenja i hrane.
 
Glumci: Uroš Mladenović, Jelena Đulvezan Milković i Daniel Husta
Rediteljka: Ivana Janošev
Dramaturškinje: Aleksandra Mrđen i Ivana Janošev
Muzički autor: Jovan Živanović
Scenografi i kostimografi: Attila Antal i Višnja Žugić
Producent: Milan Vračar
 
Predstava je nastala u okviru projekta Port of Dreamers (Luka sanjara) koji se bavi istorijom migracija na evropskom kontinentu, iskustvom migranata, pozitivnim uticajem migracija na razvoj pojedinih kulturno-društvenih i ekonomskih sredina, te odnosom među terminima "građanin Evope" i "migrant"

Partners

Follow us on Facebook