Az eltáncolt cipellők

Gostovanje


Az eltáncolt cipellők....Mesés utazás a táncok világába, avagy táncos utazás a mesék világába. A meséből megtudhatják, hová jár minden éjjel a királylány, és hogy küzd meg a tánc ördöge Tancika és Jankó a fortélyos suszterlegény a királylány kezéért. Jankó végigutazza a tánc birodalmát, a régi stílusú ugrós táncoktól kezdve a forgós-forgatós táncokon keresztül. Egészen az új stílusú táncokig. A végén Jankó megküzd Tancikával és mivel jobb táncosnak bizonyul, Tancika hoppon marad és a királylány megszabadul az ördög hatalma alól. Az utazás alatt kalotaszegi, kalocsai, mezőpaniti, és vág-garam közi táncok világába kalauzoljuk el a nagyérdeműt. Szereplők: Dobsa Fodor Mónika – (tánc, ének, szöveg) Dobsa Tamás – (tánc, ének, szöveg, bábok) Rendezte: A Kuttyomfitty Társulat Dramaturg: Dobsa Tamás Díszlet: Szabó Szlivia és Dobsa Tamás Felvételről kísér: Németh Dénes és zenekara.

A belépőjegy ára 300 dinár.

Egyszer volt, hol nem volt, a Dunán is túl, ott, ahol a tánc és a mese az úr, volt egy kis csapat, a nevük Kuttyomfitty Társulat.

Társulatunk 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy olyan műsorokat mutasson be a zömmel gyermekek alkotta közönségnek, hogy a táncos élmény mellett néprajzi, zenei és irodalmi ismeretekhez juttassa őket. A Kuttyomfitty Társulat fő profilját a gyermekeknek készített műsoraink adják, bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezen műsorokat az idősebb korosztály is nagyon kedveli. A Társulatunk 2011-es megalakulása óta tizenkét műsort mutatott be, melyeket 4-től 99 éves korig ajánlunk mindenkinek. Az elmúlt 10 évben több mint 1700 alkalommal áltak közönség elé 13 országban. Ezidáig 16 műsort mutattak be, melyeket a repertoáron is tartanak.

Partners

Follow us on Facebook