Obavestenje

* Sve predstave sa redovnog repertora imaju prevod na srpski. Prevod se emituje na scenskom portalu. *

Emina Elor i Atila Nemet blistali u Čortanovcima

Sinoć je završen sedmi po redu Novi tvrđava teatar u Čortanovcima, na kome su zablistali glumci Novosadskog pozorišta, predvođeni Eminom Elor u predstavi ,,Upotreba čoveka" i Atilom Nemetom, u ,,Ani Karenjinoj".

Obrazloženje odluke žirija, u sastavu glumice Sanje Ristić-Krajnov, književnika Lasla Blaškovića i kritičarke Nataše Gvozdenović, prenosimo u celosti:

,,Emina Elor igra Veru Kroner autentično, svedenom, a dubokom igrom otkrivajući nove slojeve lika Kronerove. Vera Kroner u izvođenju Emine Elor postaje simbolom stradanja sa jedne i otvaranja puta prevazilaženja smrti sa druge strane, sa gledaocem ostvaruje blisku i neposrednu komunikaciju.

Nagrada za najbolju mušku ulogu ide u ruke Atile Nemeta za ulogu Karenjina u predstavi Ana Karenjina Novosadskog pozorišta/Újvidéki Színház u režiji Dejana Projkovskog. Karenjin Atile Nemeta je kreacija doneta precizno, koncentrisano i jasno. Nemet brilijantno donosi lik koji simboliše niz krutih i lažnih vrednosti, na način da je gledalac igrom izazvan da spram njega preispita sopstvene stavove i stereotipe.

Žiri dodeljuje specijalnu nagradu za  kolektivnu igru u predstavama Upotreba čoveka i Ana Karenjina, jer je uprkos različitim rediteljskim postupcima korištenim u predstavama primer onoga što vidimo retko na sceni – celovite  igre koja kao potpun doživljaj stiže do publike i na taj način publici otvara prostor za mnoštvo kako ličnih asocijacija tako i svojevrsnu katarzu.”

Partneri

Pratite nas na Facebooku