Obavestenje

* Sve predstave sa redovnog repertora imaju prevod na srpski. Prevod se emituje na scenskom portalu. *

Ištvan Kereši

Biografija

Uloge: Kosa, Pac, Judit, Galeb, Istorija komunizma u dva dela, Roki horor šou, Mizantrop, Alabama song, Čarobnjak iz Oza, Marat the Sade, Rozmersholm, Opera ultima, Karneval, Neoplanta, Violinista na krovu, Kneginja čardaša, Piaf marche, Off

Autoportret
Snovi. Smatram da su veoma zanačajni. Čovek, koji ne sanja taj se miri sa svojom sudbinom i ne napreduje u životu. Snovi nas teraju da ih ostvarimo i tako podstiču da idemo napred.
Podmuklost, pseudoprijateljstvo. Sve što počinje sa PSE – Od ovih pojmova se užasno zgražavam. Nadam se, ne moram mnogo da objašnjavam, naprosto sve ili svako što, odnosno ko nije iskren nema šanse kod mene.
Šarene iskrice-Dečje pozorište. Obožavam da radim sa decom, volim da im prenesem nešto od pozorišne umetnosti, volim da ih naučim nečemu... Volim onaj izvanredni osećaj, kada vidim njihov uspeh na sceni, njihove zadovoljne osmehe na probi, u pauzi. Ponosan sam na njih.
Bogatstvo. Pre duhovno, nego materijalno. Možeš imati novaca, ali ako ne poseduješ unutrašnje bogatstvo, svoju sreću i mir, ti nisi ništa drugo samo jedan nesrećan čovek, ali ako si ispunjen duhovnim bogatstvom ti si srećan i bez zlata.
Đula. Ime moga oca. Nedavno smo ga izgubili i mnogo mi nedostaje. Ovo ime je za mene simbol poštenog i dobrog roditelja. Sa majkom su činili izvanredan roditeljski tandem, hvala im što su moju sestru i mene vaspitavali tako, da postanemo pošteni ljudi.
Vera. U Boga, u svoj rad, u čoveka, u bilo šta... Ako svoj posao radimo bez vere,mi to otaljavamo samo kao bezdušni roboti, bez vere i bez duše ne vredi raditi. Moramo negovati svoju veru, jer ako se ona jednom izgubi, veome je teško povratiti.
Istina. Istina po svaku cenu. N e verujem milosrdnim lažima. Ko laže taj to čini iz kukavičluka. Plaši se da će nekoga uvrediti, ozlojediti i da će možda i samog sebe dovesti u nezgodan položaj. Ali čovek je kukavica i laže. Da, i ja... :-)
Kritika. Mnogi ne podnose nikakvu kritiku. Ja je volim u svakoj formi. Ne kažem da mi baš prija kad čujem „e, to si zeznuo“, ili „pa ova uloga ti nije mnogo uspešna“, Ali bar znam šta ću morati da ispravim, da stavim na svoje mesto, da što bolje uradim... Naravno, postoje i zlonamerne, pokvarene i štetne kritike, ali glumac ih prepoznaje i ume da ih obradi u sebi. Sve u svemu, po meni je kritika korisna stvar.
Rad. Ja sam u suštini pomalo lenj čovek, ali kada je reč o pozorištu ne poznajem granice. Spreman sam da „život dajem“ za svaku svoju rečenicu kako bi scena, uloga, ceo komad bili uspešni. Naravno, ne uspevam uvek da sve uradim baš najbolje, ali mi ostaje bar uteha, da sam dao sve od sebe.
Mjuzikl. Neko kaže „laki žanr“. Meni je najomiljeniji. Po meni sa pesmom ponekad kazujemo više nego sa pustim rečima. Neko je nekad lepo rekao: U komadu tada posegnemo za pesmom kada više rečima ne umemo da iskažemo svoja osećanja. Po meni je baš tako, ali to nimalo nije lako...
Galerija

Partneri

Pratite nas na Facebooku