Obavestenje

* Sve predstave sa redovnog repertora imaju prevod na srpski. Prevod se emituje na scenskom portalu. *

Lift

Reditelj
koreografija/muzika: Ferenc Feher
Velika scena
Trajanje
40
minuta
Premijera
23.04.2019.


Gostovanje plesne trupe "M Studio" iz Svetog Đorđa  

LIFT
boys will be boys

Lift je najmanji prostor gde možemo stajati tik jedan uz drugog bez da skupimo u kontakt. Lift je stalno u pokretu. Može da se kreće ka gore i ka dole međutim ako se  ZAGLAVI onda svašta može da se desi.

Izvođači: Zoltan Deak, Laslo Sekrenješ, Atila Vereš Nađ

Koreograf: Ferenc Feher
Muzika: Ferenc Feher
Svetlo: Huba Sabo
Ton: Đerđ  Kiricesku
Garderober: Melinda Bot
Inspicijent: Enika Bartok

Ferenc Feher igrač i koreograf iz Budimpešte, dobitnik mnogih domaćih i stranih nagrada i priznanja.  Njegova nezavisnost od raznih plesnih škola, akrobatske sposobnosti, virtuoznost i kreativnost, fizička snaga i sugestivnost čine ga jednim od najzanimljivijim likovima mađarske plesne scene. Saradnja sa Studiom M traje od 2013. godine.

M Studio je nastao 2015 godine u Svetom Đorđu. Bave se teatrom pokreta, njihov stil ih čini unikatnim u Rumuniji tojest govore o svetu na veoma svojstven način kroz savremeni ples, fizički teatar, lirsko pozorište, vizualnost i prozu.

Izvodi iz kritika

  • Žofi Serda

Trojica elegantno obučenih biznismena se voze u liftu. Vidimo  sliku koju pokazuju u javnosti kroz koju međutim izbijaju njihove frustracije i svi sitni mračni detalji njihove duše. Oni deluju mirno ali je jasno da ih iznutra izjedaju stres i nervoza. Trojica plesača uopšte nemaju lak zadatak u minijaturnom prostoru od 2x2 metara u kojem moraju da otplešu svoje koreografije.  

  • Aniko Varga

Trojica plesača ulaze u minijaturni prostor – tako počinje ovo intenzivno putovanje. Kako bi predstava bila što napetija koreograf koristi skučen prostor, nagle promene  svetla i filmske rezove  ubrzavajući na taj način vreme i šireći prostor. U jednom trenutku vidimo trojicu razigranih dečaka dok su u drugom trenu pred nama umorni odrasli ljudi koji čačkaju svoje telefone.

Partneri

Pratite nas na Facebooku