Obavestenje

* Sve predstave sa redovnog repertora imaju prevod na srpski. Prevod se emituje na scenskom portalu. *

NOVOSADSKO POZORIŠTE PROSLAVLJA 47. ROĐENDAN

U sredu, 27. januara, biće obeleženo četrdeset i sedam godina od kako je održana prva premijera i svečano otvoreno Novosadsko pozorište/Újvidéki Színház.

Prilikom osnivanja nastojalo se da Novosadsko pozorište predstavlja savremeni teatar kamernog tipa, u kome će se izvoditi aktuelne, dinamične i estetski oblikovane predstave. Gotovo pola veka kasnije, odrednica savremeno i dalje prirodno nadolazi uz ime Novosadskog pozorišta.

Ove godine rođendan će biti proslavljen uz muzički sadržaj, pod nazivom Crn i jak. Reč je o scenski uobličenim interpretacijama kompozicija koje su David Klem i Ervin Ereš pisali za potrebe Novosadskog pozorišta. Publika će imati priliku da čuje numere iz predstava Crni, Tom Sojer, Edvard Drugi, zatim Til Ojlenšpigel, te Čarobnjak iz Oza...

Glumački ansambl će, kao aktivni učesnik u izvođenju vokalnih i instrumentalnih deonica, još jednom potvrditi svoje kompletno umeće, kojim nas iznova, iz projekta u projekat očaravaju. Pored glumaca iz Novosadskog pozorišta, na sceni će se naći i njihove kolege iz drugih pozorišta, ali i studenti sa Akademije umetnosti.

Početak programa je predviđen za 19 časova.

Partneri

Pratite nas na Facebooku