Obavestenje

* Sve predstave sa redovnog repertora imaju prevod na srpski. Prevod se emituje na scenskom portalu. *

Plesna predstava Danse Noir 23. januara

Gostovanje M Studija iz Svetog Đorđa

Predstava nam prikazuje fatalni ples zavođenja, koji se proteže kroz vekove, projektujući mitološke priče Ovidija i Hesioda u današnjem kontekstu. Pojavlje se bezbroj sitnih narativa, sa puno sarkazma i ironije, jer se mračni odnos između muškaraca i žena nije menjao tokom svih ovih vekova.

Iz kritike:

Predstava nas kroz mitološke priče, bez osuđivanja i bez upiranja prstom, upoznaje sa različitim slojevima muške moći; to radi na veoma smešan način koristeći fascinantne jezičke bravure. Iako se radi o predstavi gde je naglasak na pokretima, genijalnost ove izvedbe nalazi se upravo u načinu na koji je tekst kombinovan sa pokretom na sceni. Jezik je arhaičan, dok je izvedba opuštena poput razgovora uz kafu sa Zevsom, Pigmalionom, Galatijom, Pandorom i drugima. Nema pauza u priči, uporedo teku tekst i pokreti, koji se nadopunjuju bez potčinjivanja i tako stvaraju jednu celinu koju gledalac može shvatiti.

(Timea Vereš Nađ)

Cena pojedinačne karte je 450 dinara, dok karta sa popustom (za đake, studente, penzionere i grupne posete) košta 350 dinara.

Režiser, koreograf: Dora Barta

Tekst: Andraš Almaši-Tot

Svetla: Zoltan Katonka

Izvođači: Laslo Bajko, Zoltan Deak, Katalin Gal, Ester Nađ, Levente Orban, Emilia Polgar, Laslo Sekrenješ, Atila Vereš Nađ

Partneri

Pratite nas na Facebooku