Obavestenje

* Sve predstave sa redovnog repertora imaju prevod na srpski. Prevod se emituje na scenskom portalu. *

Slavomir Mrožek - Policajci

Reditelj
Igor Pavlović
Gostovanje


Dramski studio mladih Gradskog pozorišta Bečej

 

U dalekoj, dalekoj budućnosti… u jednoj bezimenoj zemlji, u jednom bezimenom gradu u kom žive bezimeni građani, pripadnici slepo lojalnog bezimenog naroda, ostao je samo još jedan čovek koji misli drugačije. I - on je zatvoren.

Zaverenik-zatvorenik, bivši borac za slobodu uhapšen prilikom neuspelog pokušaja atentata na generala, odjednom odlučuje da odustane od svog antivladinog delovanja i prelazi na drugu stranu potpisivanjem vernopodaničkog akta. Ipak, gubitak poslednjeg protivnika vlasti donosi neslućene probleme…

Šta je to u ljudskom biću što ga vodi ka samoukidanju slobode? Da li je i takva sloboda da se misli svojom glavom u zatvoru bolja od ove na "slobodi" gde to nije moguće? Šta je u takvoj zemlji zatvor?

Policajci” su komad koji je Mrožeku doneo svetsku slavu 50-ih godina prošlog veka, ali je zbog svojih političkih stavova veći deo života proveo u emigraciji u Evropi. Možda bi svi trebalo da se zapitamo zašto je ova komedija, puna apsurda i groteske, ponovo aktuelna posle sedamdeset godina, štaviše – aktuelnija i modernija nego ikad!

U predstavi igraju: Gordana Adamov ,Srđan Tomić, Nikola Zečević, Stefan Tomićević, Vanja Bojović, Teodora Zdravković, Stasja Štrbački, Nataša Stojačić, Katarina Milić, Marina Spasić

Tehnička podrška: Ivan Dunđerski i Imre Makra Jimmy

Izbor muzike, scenografija i kostim: Igor Pavlović

Plakat: Goran Crnojački

Produkcija: Gradsko pozorište Bečej, sezona 2019/2020.

 

 

Partneri

Pratite nas na Facebooku