Obavestenje

* Sve predstave sa redovnog repertora imaju prevod na srpski. Prevod se emituje na scenskom portalu. *

SLEDEĆA NEDELJA U ZNAKU PREDSTAVA PARAVANI I POD ISTIM KROVOM

Publika Novosadskog pozorišta će u idućoj nedelji, nakon prazničnog odmora, imati priliku da pogleda dva izvođenja Paravana, kao i premijeru predstave Pod istim krovom.

Predstava Paravani, koju je na scenu postavljao čuveni regionalni reditelj Dino Mustafić, biće izvedena 17. i 18. februara, od 17 časova. Reč je o ansambl predstavi, koja je premijerno prikazana početkom decembra.

„Svako veliko djelo ima taj potencijal da prepoznajemo svoju stvarnost ili prošlost u univerzalnosti priče, karaktera i odnosa, emotivnih i misaonih tokova. Zanimljivo da je Žene i sam boravio na Balkanu. [...] Alhemijsko, ritualno, ponekad okrutno i sirovo jesu odlika njegovog pisma, kud ćete više razloga da ne prepoznamo i Balkan kod Ženea“, rekao je povodom dela koje ga je inspirisalo reditelj Dino Mustafić.

Nakon toga će, 19. februara, na maloj sceni teatra, biti premijerno izvedena predstava Pod istim krovom, koju je Novosadsko pozorište radilo u koprodukciji sa Asocijacijom Kulturanova. Predstava je nastala po motivima istoimenog romana autora Amira Baitara i Heninga Zusebaha, u dramatizaciji Aleksandre Mrđen, a u režiji Ivane Janošev.

Karte za predstave mogu se rezervisati na sajtu Novosadskog pozorišta (http://www.uvszinhaz.com/sh/jegyrendeles) ili na telefon 021/657 2526. Radno vreme biletarnice je radnim danima od 10 do 12 časova.

Partneri

Pratite nas na Facebooku